Pagina's

vrijdag 4 augustus 2017

Veere - Kortgene

In Veere wordt je begeleid door de klokkentoren - als hij 9 keer geslagen heeft stap ik door de druilige regen naar bakker Pieter Bliek. Die naam staat nog in m'n geheugen geprent van toen
ik met DJ meemocht op de Calacocco. Mooie tijd, en de appelflappen zijn nog steeds de allerbeste!
2 bolussen (streekgerecht) en 2 pistoleekes maakten de bestelling compleet.
Greet is nog in dromenland en ik kan ni wachten om de flappen te proeven.
Als Greet wakker wordt begint de zon stilaan gaatjes te prikken in het wolkendek.
De meeste boten rond ons  vertrekken nu, onze buren gelukkig niet zodat wij rustig alles kunnen klaarmaken. Stormfokje, dubbele reef, tegen 12u zijn we klaar en tuffen rustig uit de gezellige haven van Veere.
Als de zeiltjes zijn gehesen  varen we vlot tot in Oranjeplaat, heel vlagerig (zoals dikwijls op 't Veerse meer) bij Oranjeplaat is het zelfs even windstil, maar daarna schuiven de eilandjes vlot voorbij, met 6 knopen gaat het snel, voorbij Wolphaertsdijk en Kortgene zijn we nog niemand tegengekomen onder zeil.

Posted by Tom Apostel on Friday, 4 August 2017
Aan de sluis komen we aan rond 14u, na enkele rondjes onder zeil begint de wind plots aan te wakkeren. Al snel besluit ik om zo niet door de sluis te gaan, Greet is direct akkoord.
Het eerste stukje is nog redelijk bezeild, maar dan moeten we toch nog opkruisen naar Kortgene.
Even niet aandachtig genoeg en de grond geraakt; de dieptemeter werkt dus : 0 meter; maar onmiddellijk overstag en we varen gewoon verder. Het begint nu echt stevig te waaien, het schuim waait op - dit is toch zeker 6 bft. Er komen nu regelmatig emmertjes water overgewaaid, Greet vangt de meeste op.
In de Delta Marina leggen we eerst aan bij de buitensteiger om wat te bekomen, maar vlug beslissen we om hier te blijven en te wachten op rustiger weer morgen.
We krijgen ligplaats I1 helemaal achterin toegewezen, ik vaar een beetje te snel in en een fender blijft achter de  paal van de box hangen - de skepterpaal knapt af - brute pech maar ook  slecht gevaren - damn.
Het is ondertussen helemaal uitgeklaard en na de boot wat te hebben opgeruimd eten we onze laatste sandwiches.
's avonds rijden we met de leenfietsen naar het centrum van Kortgene en eten daar een pizza.
Na een warme choco en koffietje in de haven duiken we onder de wol.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten